Hlavní informace

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská dnes strávila den plný oslav. Připomněla si tak 60 let od svého založení 25. 8. 1955. Spolu s ní dnes slavil i Ústav jaderné fyziky. Dopoledne proběho proběhlo společné slavnostní shromáždění akademické obce, Vědecké rady FJFI a Rady ÚJF. 

Při této příležitosti byla udělena celá řada medailí. Mezi oceněnými byla například Dana Drábová, která převzala Medaili I. stupně z rukou rektora ČVUT profesora Konvalinky. Další z významných osobností byl Jan Štursa z ÚJF, který dostal medaili od místopředsedy Akademie věd, v. v. i. za jeho neutuchající práci na cyklotronech. Za zmínku stojí jeho um, když po pouhých dvou měsících od katastrofálních povodní v roce 2002 zprovoznil opětovně téměř kompletně zničený cyklotron. Z rukou děkana FJFI převzalo medaili 25 osobností za vědecký i pedagogický přínos. Zde můžeme jmenovat například Evu Dontovou, zakladatelku katedry softwarového inženýrství na FJFI, nebo profesorku Silberhorn za její vědecký přínos a mezinárodní spolupráci s fakultou.

Po skončení ceremonie byla naplánována návštěva kateder a od 15:30 se všichni příznivci, absolventi, zaměstnanci a přátelé FJFI sešla na Břehové, kde byl připraven bohatý program v podobě promítání fotografií a videí ze života fakulty i ústavu, interaktivní expozice všech kateder, přednášky, křty knih a další zajímavý program. 

Fotografie ze zasedání akademické obce najdete zde - dopolední ceremonie - a z odpolední oslavy zde

 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.