Hlavní informace

V pátek proběhlo slavnostní zakončení Týdne vědy na Jaderce - již 20. ročníku této úspěšné akce pro středoškoláky, kteří se dostanou do přímého kontaktu s vědci a vědou a sami si vědu vyzkouší - napíší článek do sborníku a prezentují svoje výsledky ostatním v závěrečné minikonferenci. Příští ročník plánujeme v termínu 16. až 21. 6. 2019. (více)

Týden vědy na Jaderce probíhal od neděle 17. 6. do pátku 22. 6. převážně na půdě FJFI, ale i na půdě dalších institucí v Praze i v jejím okolí. Letošní ročník byl slavnostní i díky výročí 20 let akce, která se dříve jmenovala Fyzikální týden.

Po úvodní registraci a přednáškách probíhá v neděli týmová soutěž, kde mají získat co nejvíce bodů v rámci dobývání Pevnosti Břehyard.

Pondělí a úterý jsou věnovány primárně práci na miniprojektech. Účastníci pracují např. u tokamaku GOLEM, COMPASS či dokonce u reaktoru VR-1. Nebo mohou fyzikální děje jenom simulovat na počítači - podle toho, co si vyberou.

Letošní rok byl zpestřen úterním koncertem na Pražské konzervatoři, která s FJFI v Břehové těsně sousedí.

Ve středu navštívili různá pracoviště v rámci exkurzí, opět dle svého výběru - např. ÚJV Řež, hvězdárnu v Ondřejově, ELI Beamlines, Thomayerovu nemocnici a mnohá další.

Týden je završen studentskou konferencí, která probíhá ve čtvrtek a v pátek. V rámci ní mohou také navštívit "kasino", resp. společenský večer, který je ozvláštněný kromě jídla různými hrami, ne nutně takovými, co běžně najdete v kasinu, ale kde mohou vyhrát měnu Týdne vědy.

 

Program a jeho podrobnosti si můžete projíte na webu Týdne vědy na Jaderce.

Na další stránce je možné se již předběžně registrovat - zájemci dostanou informaci, až se otevře registrace, pravděpodobně v dubnu příštího roku.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.