Hlavní informace

Časopis Forbes každý rok vybírá 30 talentovaných, schopných a úspěšných lidí do 30 let. V aktuálním žebříčku je také studentka Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI) Roberta Bimbová. Ta nyní studuje ve druhém ročníku magisterského studia na katedře fyzikální elektroniky (KFE).

Forbes 30 pod 30 Forbes ji vybral zejména díky její práci na optickém detektoru kosmického smetí, který na katedře spolu s kolegy vyvíjí. Roberta už si za něj, respektive za prezentaci o detektoru, odnesla ocenění  Outstanding Student Presentation z mezinárodní konferenci SPIE Optics+Optoelectronics 2019 (psali jsme).  Mimo jiné o své práci mluvila také v Českém rozhlase Plus v pořadu Studio Leonardo (viz odkaz).

K detektoru se dostala při volbě tématu bakalářské práce v roce 2017 - vybrala si úpravu řídicího obvodu detektoru, protože se jí líbila praktičnost problematiky, kterou následně s pájkou v ruce důkladně prověřila. O detektor už projevilo zájem několik  zájemců, protože kosmické smetí představuje čím dál větší problém.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.