Hlavní informace

Děkan Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI) prof. Igor Jex byl členem delegace v rámci první návštěvy ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka po vystoupení Spojeného království z EU. Do britského Manchesteru zavítala v pátek 7. února 2020.

ManchesterPrezentaceProMinistra Prof. Igor Jex se spolu se zástupcem katedry jaderných reaktorů Janem Frýbortem na pracovních schůzkách setkal se zástupci Dalton Nuclear Institute - největšího centra jaderného výzkumu v Británii, které je součástí University of Manchester, a Nuclear Technology Education Consortium (NTEC) - konsorcia na podporu vzdělávání v oblasti jádra, které společně založilo několik britských univerzit a organizací. S prof. Francisem Livensem, ředitelem institutu Dalton podepsal děkan FJFI dohodu o rozšíření spolupráce, která obsáhne celou fakultu.

Vedle pracovních úkolů také delegace u příležitosti 75. výročí konce 2. světové války uctila památku československých vojáků u hrobu padlých v blízkosti Manchesteru a položili květiny k hrobu pilota RAF Antonína Škacha.

 

 

 

ManchesterPokladaniKvetin  

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.