Hlavní informace

Mezinárodní Visegrádský fond (IVF), jehož cílem je posílit spolupráci mezi jednotlivými zeměmi Visegrádské čtyřky, otevřel další výzvu na účast ve svých grantových programech. Granty jsou vypisovány 3x ročně. Nejbližší uzávěrka je 1. října 2021, další 1. února 2022, následovat by měl termín 1. června 2022.

Je možné žádat o tři typy grantů:

Visegrad Grants:
Podporují regionální partnerství mezi nevládními organizacemi a organizacemi občanské společnosti, veřejnými institucemi, obcemi, soukromými společnostmi a neziskovými organizacemi, vzdělávacími a výzkumnými středisky, která přispívají ke spolupráci ve visegrádském regionu.

Visegrad+ Grants:
Zaměřují se na projekty, které přispívají k demokratizačním a transformačním procesům ve vybraných zemích a regionech, zejména nečlenských států EU na západním Balkáně a v zemích Východního partnerství.

Strategic Grants:
Podporují projekt zaměřený na každoroční strategické priority Visegrádské skupiny. Strategické priority každoročně vyhlašují země V4, které drží rotující předsednictví skupiny.

Granty jsou založeny na partnerství, minimálně se musí účastnit partneři ze 3 zemí V4.
Bližší informace o grantech Visegrádského fondu jsou k dispozici zde.

Pokud by vás některý z grantů zaujal, další podrobnosti i případnou pomoc s přípravou žádosti zajistí Ing. Lucie Framačková, MBA z oddělení pro vědu a výzkum (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.