Hlavní informace

quantum computing-illustrationV pondělí 6. června 2022 začíná týdenní úvodní kurz QBronze90 - Kvantové počítače a programování a na něj naváže 21. června kurz pro středně pokročilé QSilver9. Oba kurzy pořádá společně QCzech a QSlovakia, součásti mezinárodní komunity kolem kvantových technologií QWorld. Úspěšní absolventi získají kromě potřebných znalostí také diplom (a někteří mohou získat i zápočet).

Kapacita jednotlivých kurzů je omezena na 60 účastníků, registrovat se můžete online. Výuka bude probíhat v angličtině. Pro účastníky budou připravené studijní materiály, aplikace pro praktickou část výuky. Komunikace bude probíhat prostřednictvím aplikací Discord a Zoom.

Seminář vede Aurél Gábris a İskender Yalçınkaya z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI), a Viktor Olejár z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košicích a Slovenské akademie věd. Náplň semináře se překrývá s obsahem kurzu Kvantové programování, který Aurél Gábris vede spolu s İskenderem Yalçınkayou na FJFI. Absolventi obou seminářů mohou získat zápočet, pokud se v příštím akademickém roce zapíší do univerzitního kurzu.

 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.