Hlavní informace

Karolina Syrokvas a Aleksaj Gaj LargeČtyři studentky a studenti Jaderky letos získali celkem pět ocenění z česko-slovenských finále studentských soutěží ve fyzice a v matematice a informatice. K jejich úspěchu jim osobně gratuloval a za reprezentaci děkoval doc. Václav Čuba, děkan fakulty.

Karolína Syrokvaš získala první místo v sekci Jádrová a subjádrová fyzika na Česko-slovenské Studentské vědecké konferenci ve fyzice na půdě Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Ve finále ve dnech 26-27. května 2022 uspěla s prací Systematická nepřesnost složení kosmického záření interpretovaného z měření hloubek maxim spršek různými Monte Carlo generátory.

Katarina Studenicova a David Kramar LargeZávěrečné kolo 22. ročníku mezinárodní Soutěže vysokoškoláků ve vědecké odborné činnosti v matematických a informatických oborech také probíhalo v Bratislavě, a to ve dnech 22–24. května 2022 na Stavební fakultě Slovenskej technickej univerzity v Bratislavě. V sekci M1+M2+M5 získala druhé místo Katarína Studeničová s prací Generalised Cantor base systems. Ve stejné kategorii si pak čestné uznání odnesl David Kramár za The collapse of quasi-self-adjointness at the exceptional points of a PT-symmetric model with complex Robin boundary conditions. Katarína Studeničová se svou další prací Popis interakcií v komplexných systémoch pomocou maximálne entropických funkcionálov získala ještě třetí místo v sekci M3. A v informatické sekci I2 byl druhý Aleksej Gaj s prací Implicitní spolupráce agentů ve více-účastnickém prostředí.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.