Hlavní informace

FWIS 2023 web Eva KrupickovaPovzbudit mladé vědkyně a usnadnit jim kariérní cestu ve vědecko-výzkumném prostředí je hlavním cílem 17. ročníku talentového programu L’Oréal-UNESCO Pro ženy ve vědě. Až do konce roku 2022 se do něj mohou přihlásit ženy do 40 let (včetně), které mají titul Ph.D. z oblasti neživé vědy (matematické vědy, aplikovaná fyzika, vědy o zemi) a vědy o živé přírodě (biologické a lékařské vědy, chemické vědy, ekologické vědy).

Z přihlášených prací v angličtině nejprve porota složená z odborníků z Akademie věd ČR vybere 12 finalistek, které pak své práce představí osobně. Osobní prezentace budou kromě odborníků sledovat také zástupci společnosti L’Oréal a České komise pro UNESCO a vyhodnotí tři nejlepší vědkyně. Mezi hlavní hodnotitelská kritéria patří možnost dalšího využití vědecké práce, dopad projektu, ale také to, jak prezentující zapůsobí na porotu a dosavadní vědecká kariéra.

Tři vybrané vědkyně si rozdělí odměnu v celkové výši 600 tisíc korun, získají mediální trénink a možnost prezentace svého výzkumu v médiích v podobě rozhovorů.

Podrobné informace a přihlášku najdete na www.prozenyvevede.cz.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.