Hlavní informace

Meziuniverzitni hry Tereza NovakovaTereza Nováková, která na naší fakultě studuje v prvním ročníku magisterského studia laserovou fyziku a techniku, si z mezinárodního finále Meziuniverzitních her v Barceloně v listopadu 2022 přivezla zlatou medaili. Získala ji spolu s ženským futsalovým týmem ČVUT v konkurenci celkem 14 dalších družstev. Mimo jiné sama nasázela v šesti zápasech osm gólů! Také díky úspěchu ženských futsalistek získalo ČVUT Praze na hrách celkové prvenství z celkem 64 univerzitních výprav z 25 zemí tří kontinentů (více zde).

Tým ČVUT ve futsalu ani v jednom zápase neprohrál: ČVUT – IESEG Paris 13 : 1;  Madrid 1 : 0; HEC Paris 14 : 0; Beirut 2 : 1;  Miláno 7 : 6 (na penalty); Comenius Bratislava 4 : 2 (na penalty)

Jak se Tereza k fotbalu, respektive futsalu dostala?

Meziuniverzitni hry Barcelona Tereza Novakova „Fotbal jsem hrála odmalička, ale jen na rekreační úrovni, jelikož jsem vždy dala přednost jinému sportu jako např. sebeobraně, atletice nebo volejbalu. Po nástupu na vysokou školu jsem se nejprve zapsala na volejbal pod hlavičkou Tralalalala (který stále provozuji), ale už jsem zvažovala, že budu hrát fotbal. Kvůli Covidu se tak ale stalo až v létě 2021, absolvovala jsem jeden letní turnaj, a poté mi trenér nabídl možnost startovat s univerzitním týmem na Akademických hrách, kde jsme překvapivě vybojovali bronz. Poté jsem hrála za Tralalalala dva ročníky 2. Strahovské fotbalové ligy žen. V mém druhém ročníku (léto 2022) jsme dosáhly historického úspěchu v podobě postupu do 1. Strahovské ligy žen (psali jsme).

Před další sezónou Strahovské fotbalové ligy žen (podzim 2022) jsem se po dlouhém přemýšlení rozhodla přestoupit do týmu Taky nevím, abych se ještě trochu fotbalově posunula, což se prozatím daří. Projevilo se to na zlatu z Barcelony, kdy jsem v šesti zápasech dala osm gólů. A také jsme s mým novým týmem vybojovaly bronz v 1. Strahovské lize žen. Přesto si za vše dovolím poděkovat Tralalalala, že mě přivedli k fotbalu a z pozice jednatelky se budu snažit dělat pro tento spolek jen to nejlepší.“

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.