Hlavní informace

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská
Břehová 7, 115 19 Praha 1

Na Den otevřených dveří se Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT chlubí nejen svými reaktory

Fúzní reaktor neboli tokamak jen kousek od Rudolfina, jaderný reaktor téměř v centru města, počítačové systémy pro vysoce výkonné výpočty, lasery, práce s plasmatem, nanotechnologické a chemické laboratoře a celá řada dalších lákadel bude připravena v rámci Dne otevřených dveří na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI). Letošní novinkou je možnost navštívit také unikátní lékařské zařízení Protonové centrum. Hlavní program bude probíhat v budově v Břehové ulici 7 (Praha 1), doprovodné akce pak budou připravené v budovách v Trojanově 13 (Praha 2) a V Holešovičkách 2 (Praha 8), a to v úterý 27. listopadu 2018 od 9.00 do 15.00 hod.

Těší nás zájem o studium na naší fakultě, který je dán nejen unikátním technickým vybavením, ale také skvělým uplatněním našich absolventů. Řada studentů se u nás již během bakalářského a navazujícího magisterského studia úspěšně zapojuje do vědeckých projektů a následně se podílejí na publikacích v prestižních vědeckých časopisech,“ říká doc. Libor Šnobl, proděkan pro vědu a výzkum FJFI.

Den otevřených dveří je připraven zejména pro zájemce o studium na FJFI, kteří FOTO ČVUT FJFI DOD listopad 2018se mimo jiné dovědí informace o přijímacím řízení, jednotlivých oborech, ale také o ubytování, možnostech stravování, mimoškolním životě a samozřejmě i o uplatnění absolventů. Budou si moci projít vybraná pracoviště fakulty, vyslechnout přednášky předních odborníků, kteří na fakultě učí, či si popovídat se stávajícími studenty.

Fakulta nabízí studentům 16 bakalářských oborů a stejný počet navazujících magisterských. V době svého vzniku v roce 1955 se zaměřovala na vzdělávání a výzkum v jaderných oborech, ale postupně záběr rozšířila na široké spektrum matematických, fyzikálních a chemických oborů. Poskytuje vysokoškolské vzdělání tradičně vysoké úrovně s hlubokým matematicko-fyzikálním základem a individuálním přístupem k jednotlivým studentům.

„Mnozí z našich současných studentů, doktorandů, ale i zaměstnanců k nám přišli mimo jiné i díky akcím, jako je Den otevřených dveří. Právě tam se totiž mohli seznámit nejen s naším vybavením, ale i přístupem. Jsme rádi, že vždy platilo a stále platí, že studenti u nás oceňují i přátelskou, téměř rodinnou atmosféru,“ doplňuje Libor Škoda, pedagog FJFI a bývalý organizátor Dnů otevřených dveří.

V roce 2017 do některého z bakalářských programů FJFI nastoupilo 342 studentů, na navazující magisterské studium 87. Na konci loňského roku tak na fakultě studovalo 1256 studentů, z toho 269 zahraničních.

Kromě Dne otevřených dveří nabízí FJFI celou řadu dalších příležitostí, jak se s fakultou a jejími aktivitami blíže seznámit. Mezi nejoblíbenější patří například Den lékařským fyzikem (16. ledna 2019), Staň se na den vědkyní (11. února 2019), Týden vědy na Jaderce (16. až 21. června 2019). Fakulta pro střední školy připravuje také exkurze Den na Jaderce a další aktivity. Pro středoškoláky pak pořádá ještě Přípravné kurzy z matematiky a fyziky k přijímačkám i k maturitě, které letos začínají právě v listopadu během Dne otevřených dveří. Více o akcích pro střední školy najdete na webu.

Bližší informace o Dni otevřených dveří jsou na webu FJFI.

V Praze 20. 11. 2018

Kontakt pro média:
Bc. Ondřej Kořistka
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Tel: +420 731 054 901

FJFI ČVUT v Praze
Břehová 7
115 19 Praha 1
tel.: (+420) 224 358 277
fax: (+420) 222 320 861
www.fjfi.cvut.cz
www.jaderka.cz
IČ: 68407700
DIČ: CZ68407700
Bankovní spojení: KB Praha 1
č.ú.: 19-5373100277/0100

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.