Hlavní informace

Televizní minisérie HBO Černobyl se stala jedním z nejlépe hodnocených seriálů v historii a z udílení cen Emmy za televizní tvorbu si letos odnesla hned tři z hlavních cen. Připomínka události z roku 1986 ve společnosti silně rezonovala a přitáhla pozornost k problematice jaderné energetiky.

190000 Chernobyl HBOPřestože se tvůrci seriálu snažili o co největší autenticitu, přece jen ne vše odpovídá skutečnosti. A právě o tom promluví na půdě Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI) v přednášce nazvané Černobyl: seriál a realita Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB), která se tématu osobně dlouhodobě věnuje (viz informace na webu SÚJB). Stane se tak ve středu 16. října 2019 od 15.30 hod.

Přednáška je součástí fakultních kolokvií, v rámci kterých přední domácí i zahraniční odborníci přístupnou formou hovoří o aktuálních tématech i výsledcích výzkumu. Přednášky se konají během semestru vždy ve středu a jsou přístupné širšímu publiku, nejen studentům a pracovníkům FJFI.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.