Hlavní informace

Jednu z Cen Stanislava Hanzla z rukou rektora ČVUT v Praze doc. Vojtěcha Petráčka a předsedy správní rady Nadačního fondu ČVUT Stanislava Hanzla doc. Antonína Pokorného převzala 27. listopadu 2019 v Betlémské kapli doktorandka Tereza Kurimaiová z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze.

191127 Tereza KurimaiovaTereza se zabývá matematickými aspekty nově budovaného konceptu kvazihermitovské reprezentace v kvantové teorii, a to v rámci standardního projektu Grantové agentury ČR (GAČR) Kvantová mechanika s nesamosdruženými operátory: přechod od spekter k pseudospektrům. Výsledky jejího bádání přispějí k vývoji nekonvenčních matematických metod ke studiu kvantových systémů. Nyní jako doktorandka studuje matematické inženýrství a na cenu byla navržena za nadstandardní práci na výzkumném úkolu a vynikající prezentaci výsledků na mezinárodní konferenci WOTCA workshop: Operator Theory, Complex Analysis and Applications v Portugalsku a pak i na Analytic and algebraic methods in physics XV v Praze.

Nadační fond Stanislava Hanzla byl založen v roce 1997 na počest prvního rektora ČVUT po listopadu 1989. Cílem nadačního fondu je podpora studia a studentů studijních programů akreditovaných na fakultách a vysokoškolských ústavech ČVUT v Praze.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.