Hlavní informace

Postup zápisu prostřednictvím systému KOS:

Zápis do semestru je uzavřený a platný, pokud student provede v systému KOS volbu „Uzavřít zápis“. Tuto volbu použijte až v případě kompletního zápisu. Další změny je možné provádět pouze osobně na studijním oddělení.

  1. Student si zkontroluje v systému KOS, zda splnil předepsaný počet kreditů za předchozí akademický rok. V případě splnění minimálního počtu může student pokračovat v zápisu do následujícího ročníku.
  2. Do KOS si student samostatně vypíše předměty na daný akademický rok dle AKTUÁLNÍHO studijního programu.
  3. Po kontrole zapsaných předmětů provede volbu „Uzavřít zápis“. Od této chvíle nemůže student samostatně provádět změny předmětů pro daný semestr. 
  4. Nejde-li zápis uzavřít, kontaktujte studijní oddělení.

Pokud se student výše uvedeným způsobem v systému KOS do semestru nezapíše nebo svůj zápis popsaným způsobem neuzavře, není do semestru zapsán!

Změny zápisu po 24. 9. 2023 může student realizovat jen prostřednictvím studijního oddělení podle níže uvedeného postupu.

  • Možnost bezplatné změny zápisu na studijním oddělení mohou realizovat studenti v úředních hodinách studijního oddělení v Praze a v Děčíně v termínu od 25. září 2023 do 12. října 2023.
  • Na studijním oddělení 
    • bude pomocí systému KOS ověřena identita studenta,
    • referentka studijního oddělení provede v systému KOS na žádost studenta změny jeho zápisu do semestru a vytiskne zápisový list, na kterém student svým podpisem potvrdí svůj souhlas s požadovanou změnou, a následně referentka zápis studenta v systému KOS uzavře.

Upozornění:

  • Minimální počet kreditů za uplynulý akademický rok studia nutný pro pokračování ve studiu je 40 kreditů a za 1. rok bakalářského studia je 30 kreditů.
  • Pokud student nezískal počet kreditů nutný pro pokračování ve studiu, nemůže být zapsán do dalšího semestru a studium mu bude ukončeno.
  • Studium bude automaticky ukončeno studentovi, který ve stanoveném termínu neuzavřel zápis do semestru.
  • Předměty předcházejícího zimního semestru, které student úspěšně neukončil, si může zapsat podruhé. Každý předmět je možné si zapsat nejvýše dvakrát.
  • Pro zápis do dalšího akademického roku je třeba splnit předepsané podmínky (viz Zásady studia čl. 3, SZŘ čl. 14). Zkoušky zapsané v akademickém roce 2022 - 2023 je  možné skládat i po zápisu, nejpozději však do 24. 9. 2023.
  • Potvrzení o studiu v dalším akademickém roce si může student sám vytisknout ze systému KOS nebo obdržet na SO až po uzavření zápisu.

Důležité podmínky pro postup do ak. roku 2023 - 2024:

  • Dosažení minimálně 30 kreditů za předchozí akademický rok, pokud byl 1. rokem bakalářského studia. 
  • Dosažení minimálně 40 kreditů za předchozí akademický rok, pokud byl vyšším rokem bakalářského studia nebo libovolným rokem navazujícího magisterského studia a splnění všech povinných předmětů zapsaných podruhé.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.