Hlavní informace

Prvním reprezentantem České republiky ve výkonném výboru skupiny Matematických modelů pro interaktivní dynamiku sítí, která vznikla v rámci organizace COST (Evropská spolupráce ve vědě a technologiích), se v říjnu 2019 stal doc. David Krejčiřík z katedry matematiky Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI).

191009 David KrejcirikV této skupině, která propojuje vědce ze 30 zemí, zapojení vědci vypracovávají metody využití matematiky pro popis dynamických systémů, jako je například automobilové doprava nebo třeba biologické systémy. David Krejčiřík se v ní bude zabývat evolučními problémy na vlnovodných strukturách za dodatečných geometrických a elektromagnetických poruch. Výzkum je motivován zvláště fyzikou nanostruktur, pro něž je potřeba vyvinout nové matematické modely a vysvětlit kvantové jevy z prvních principů. Tento výzkum přispívá k vývoji nových materiálů, které by mohly najít využití při stavbě kvantových počítačů.

Organizace Evropská spolupráce ve vědě a technologiích (COST – The European Cooperation in Science and Technology) funguje od roku 1971 a jejím hlavním cílem je posilovat vazby mezi vědci v různých institucích napříč zeměmi. Aktivity organizace finančně podporuje Evropská unie.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.