Hlavní informace

Videoserver - Archiv audio nebo videoobsahu uložený na úložištích CESNETu umožňující streaming – vysílání přenosu akce pro veřejnost.

Jedná se o uložení multimediálních dat a jejich vystavení prostřednictvím streamovacích serverů CESNETu. Data jsou zálohována v jiné lokalitě a služba neobsahuje žádný webový CMS (Content Management System).

Poskytujeme službu pro formáty Windows Media (VC-1), MPEG-4 (H.264/AVC), Real Video, Flash Video. Doporučený datový tok streamu je mezi 0,5–3 Mb/s, přičemž závisí na rozlišení a použitém kodeku (můžeme vysílat ve více tocích a formátech). Aktuálně neuplatňujeme kapacitní limity.

Podmínky poskytnutí služby

Doporučujeme, aby uživatel měl zajištěnou dostatečnou přenosovou kapacitu k úložišti ve smyslu rozumné doby pro kopírování dat na i z úložiště. Služba je určena organizacím,týmům a projektům v rámci velké infrastruktury a je poskytována na principu „best effort“.

Postup zprovoznění

Uživatel požádá o zřízení služby. Je mu přiděleno uživatelské jméno a heslo, kterým se hlásí do systému a generické URL, které bude prefixem pro všechna jeho videa. Současně získá i jednoduchý návod včetně ukázek, jak video integrovat do svých stránek.

Uživatel může s daty manipulovat prostřednictvím SSH, data jsou zpřístupněna výše uvedenými streamovacími protokoly.

Kontakty

zřízení služby: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

hlášení závad či nedostupnosti: pracoviště stálé služby

Další informace

videoserver.cesnet.cz

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.