Hlavní informace

Francouzský institut v Praze společně s I2EN organizuje v úterý 24. října celodenní seminář pro studenty i profesionály, kde se dozvědí informace o možnostech studia, stáží i pracovních příležitostí (nejen) ve Francii. Zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu ČR také představí nové plány českého jaderného programu a budete mít možnost diskutovat s odborníky ze zahraničí. Akce je zdarma a bude probíhat v prostorech Francouzského institutu v Praze (Štěpánská 35, Praha 1) od 11 do 17 hodin v češtině a v angličtině, zúčastnit se můžete osobně i online

With the Ambassador of France to the Czech Republic and representatives of the Czech Ministry of Industry and Trade 2

Na programu:

  • Jaderná energetika v české národní strategii a politice
  • Pracovní příležitosti v sektoru jaderné energetiky (promluví také Jan Rataj z katedry jaderných reaktorů)
  • Studijní programy a možnosti mobility v jaderném sektoru
  • Proč si vybrat kariéru v oboru jaderné energetiky? Svědectví mladých inženýrů
  • Jaderná energie je high-tech!
  • Sociálně-ekonomický dopad nové jaderné energetiky

Diskusi uvede velvyslanec Francie v České republice a zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Další informace k akci najdete na webu IFP.

Cílem organizátorů je zvýšení atraktivity jaderného sektoru – zejména u studentů a mladých absolventů z jaderných oborů. Česko i Francie mají ambiciózní programy rozvoje jaderné energetiky, které přinesou velké množství pracovních příležitostí napříč různými sektory tohoto oboru.

Změny souvisejí se snahou reagovat na výzvy spojené s přechodem na nízkouhlíkové technologie a dosáhnout cílů Zelené dohody, kterou schválila Evropská unie. Jaderná energetika bude v příštích letech klíčovým prvkem českého energetického mixu. Zástupci společnosti ČEZ nyní vybírají firmu, která postaví pátý blok jaderné elektrárny Dukovany. V současnosti soutěží o zakázku francouzská EDF, americký Westighouse a jihokorejská společnost KHNP. 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.