Hlavní informace

Vzhledem k přijatým opatřením k omezení šíření nákazy koronavirem COVID-19 je tento seminář - stejně jako všechny odborné, společenské a další akce na půdě ČVUT - ZRUŠEN.

Srdečně vás zveme na seminář „Vědec a média II“, který se uskuteční ve středu 18. 3. 2020 od 12:45 hodin na Fakultě elektrotechnické ČVUT v posluchárně 209. Seminář je určen doktorandům, vědeckým a akademických pracovníkům ČVUT. Oproti předchozímu semináři bude program bohatší o rétoriku a nové stand-upy, proto jsou vítáni i účastníci minulého semináře.

Cílem akce je pomoci vám zorientovat se ve světě médií a naučit se možnostem komunikace s nimi. Pomůže vám připravit se na rozhovory i další vystoupení, pochopit formu sdělení využitelnou pro média. Provede vás možnostmi, jak informace sdělit jasně a stručně a jakým chybám se vyhnout. Díky tomu zvládnete vystoupení v médiích v pohodě a s přehledem.

Zábava, akce, napětí - program bude opravdu nabitý. Přijďte si poslechnout zajímavé informace a podívat se, jak si vědci poradí s formátem stand-up!

V případě vašeho zájmu o účast na seminář se, prosím, registrujte do 16. března, 12.00 hodin ve formátu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. + heslo ČVUT. Přihláška je závazná.

Program:

1. JAK NA MÉDIA (M. Uryč, Z. Hodková): 40 – 60 min.

2. RÉTORIKA (A. Röhrich): 30 – 45 min.

3. MEDIÁLNÍ ŠKOLENÍ – 3 x stand-up – 100 min.

4. DISKUZE (tým) – 15 min.

Projekt Rozvoj kapacit pro strategické řízení výzkumu na ČVUT v Praze je spolufinancován Evropskou unií. Nastavení strategického řízení výzkumu a vývoje na ČVUT v Praze je v souladu s podmínkami Evropské Charty pro výzkumné pracovníky a Kodexu chování pro přijímání výzkumných pracovníků.

Pozvánkaprogram ke stažení (.pdf)

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.