Hlavní informace

prg ai Minor-ilustraceZískat hlubší vhled do problematiky umělé inteligence (AI) mohou všichni studenti ČVUT díky programu prg.ai Minor. Ten společně připravily čtyři fakulty ČVUT a Univerzity Karlovy, nicméně využít ho mohou studenti všech fakult zmíněných univerzit. Přihlášky na zimní semestr 2022 je možné podávat do pondělí 21. března 2022.

Program prg.ai Minor nabízí různorodé pohledy na obor AI. Skládá se z nejlepších předmětů ze čtyř fakult (FIT, FEL, FSV UK a MFF UK) a jeho cílem je rozšířit znalosti AI. První účastníci se mohli přihlásit v zimním semestru 2019. Naprostá většina kurzů probíhá v angličtině, některé také v češtině. Úspěšní absolventi programu získávají certifikát, který jim pomůže otevřít dveře do světa AI v oblasti průmyslu i vědy.

Přihlášky posuzuje komise složená ze zástupců zapojených fakult na základě prospěchu, technických znalostí a motivace studentů. Výsledky zveřejní 9. dubna 2022. Program spravuje spolek prg.ai, který si klade za cl vytvořit z Prahy světové centrum umělé inteligence. Více informací a registrační formulář najdete na webu.

 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.