Hlavní informace

Fulbrightuv program-webinareVědečtí pracovníci (s titulem Ph.D.) se mohou do 1. listopadu 2022 hlásit na Fulbrightovo stipendium pro vědecké pracovníky a přednášející, které jim zajistí tří až desetiměsíční pobyt ve vědecké instituci v USA. Pro studenty Jaderky může být zajímavé také Science Communication stipendium pro zástupce vědecké obce, kteří se věnují dlouhodobě a trvale zpřístupňování vědeckých poznatků veřejnosti – v tomto případě stačí titul bakaláře a přihláška do 15. prosince 2022.

Stipendium pokrývá životní náklady, cestu, základní zdravotní pojištění a také přispívá na výzkum a další profesní rozvoj. Už samotné získání některého ze stipendií Fulbrightova programu je dokladem kvalit jeho laureáta. Proces výběru je tříkolový a posuzuje se celá dosavadní kariéra žadatele, v posledním kole v osobním pohovoru s výběrovou komisí. Zpravidla bývá vybrán jeden z pěti zájemců. Samozřejmou podmínkou je velmi dobrá znalost angličtiny.

Ke všem programům jsou připraveny webináře, kde se zájemci dozví další podrobnosti o jednotlivých programech. Online registrace je nutná alespoň dva dny před konáním:

20. dubna 2022 Program pro studenty

21. dubna 2022 Program pro vědce a přednášející

26. dubna 2022 Fulbright-Masaryk program

28. dubna 2022 Webinář pro administrátory ze zahraničních oddělení a oddělení vědy a výzkumu, zaměřený na hostování amerických stipendistů

Další podrobnosti najdete na webu Fulbrightova programu.

 

 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.