Hlavní informace

Turnaj mladych fyziku na FJFI 2017Národní finále Turnaje mladých fyziků (TMF) letos probíhá na Jaderce. Ve čtvrtek a pátek 8-9. dubna 2022 tak nejlepší týmy z regionálních kol budou představovat svá řešení zadaných úloh a současně oponovat prezentace soupeřů. TMF je jednou z nejnáročnějších soutěží pro středoškolské studenty, neboť kromě znalostí musí zvládnout také týmovou práci, schopnost prezentace i oponentury, a to vše v angličtině. Nejlepší tým pak reprezentuje Česko v mezinárodním finále.

Týmy středoškolských studentů jsou tří až pětičlenné. Na všechny čeká celkem 17 úloh, které najdete na webu organizátorů. V regionálním kole týmy dávají seznam deseti úloh, ze kterých oponent vybírá. V ústředním kole už se vybírá ze všech zadaných úloh.

TMF organizuje Jednota českých matematiků a fyziků (více na: https://tmf.fzu.cz). Letos probíhá už 35. ročník soutěže. Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT turnaj podporuje již řadu let, několikrát také zajišťovala Úvodní soustřední TMF pro studenty a jejich pedagogy, kteří své týmy na turnaj připravují. Během soustředění se účastníci seznámí se zadáním úloh, zkusí si ukázkový „souboj nanečisto“ a mohou konzultovat postupy při řešení úloh.

Všichni účastníci celostátního finále TMF mohou získat mimořádné motivační stipendium ve výši 15 tisíc korun, a to po úspěšném absolvování prvního semestru na Jaderce.

 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.