Hlavní informace

EuroTeQ No waste STORYformat  1080x1920pixVe středu 11. května 2022 se od 15:30 hodin uskuteční setkání zástupců aliance EuroTeQ, na kterém se v rámci výzvy Lobbing for Change bude probírat téma Leave no waste behind. Na akci jsou zváni jak zástupci akademické obce, tak studenti.

Směřování k udržitelné budoucnosti bez odpadu je jednou z největších výzev dnešní Evropy. Jak přejdeme ze spotřebního hospodářství na oběhové hospodářství, uzavřeme toky zdrojů a zajistíme, že materiály co nejvíce recyklujeme a znovu využíváme? Co potřebujeme k dosažení této systémové změny? Co se můžeme naučit z různých úhlů pohledu na tuto výzvu „Leave no waste behind“? Jak se univerzity, průmysl a politici snaží tento problém řešit? A jak můžeme zapojit studenty a širší veřejnost, aby pomohli?

Společně s univerzitami, politiky a průmyslem se na setkání budou probírat různé pohledy na budoucnost bez odpadu. Budou se prezentovat různé nápady a řešení a také možnosti platformy EuroTeQ v této oblasti.

Diskuze a přednášky budou probíhat v angličtině. Účast na akci je zdarma, nicméně je třeba se registrovat. Odkaz na vysílání (akci je možné sledovat i online) obdrží zájemci e-mailem několik dní před akcí.

Akci je možné sledovat v budově fakulty elektrotechnické v Dejvicích, místnost T2:A4-7, kde proběhne již od 14:30 neformální pop-up café s možností diskuze a přípravy otázek na přednášející.

Další informace o setkání najdete na webu.

 

ČVUT v Praze je partnerem v projektu EuroTeQ Engineering University, konsorcia šesti evropských univerzit, od 1. listopadu 2020. Cílem tříletého projektu je realizovat v prostředí předních technických univerzit vize European Universities Initiative a European Education Area za finanční podpory Evropské komise, Erasmus+ programme A.1 – European Higher Education. Informace o projektu EuroTeQ najdete na www.euroteq.eu.

 

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.