Hlavní informace

220713 Colours of OstravaThe Killers,Twenty One Pilots, Franz Ferdinand, ale také Dana Drábová, doc. Jaroslav Bielčík, Vladimír Wagner a spousta dalších! Kde se kombinace skvělé hudby a částicové fyziky najde? Na festivalu Colours of Ostrava, který začíná ve středu 13. července a vrcholí v sobotu 16. července 2022. Od roku 2016 je součástí hudebního festivalu také Meltingpot nabízející přednášky, debaty, prezentace či workshopy zaměřené na různá témata. A pravidelně sem jezdí také výprava částicových fyziků nejen z Jaderky.

Hudební festival každý rok navštíví desítky tisíc lidí, pro které je letos připraveno 19 scén a na tři stovky stánků. Témata částicové fyziky najdou návštěvníci na scéně nazvané Big Bang Stage. Letos program připravuje společně FJFI a MFF UK, konkrétně doc. Jaroslav Bielčík, Jana Faltová, Vojtěch Pleskot, Martin Rybář a Barbara Trzeciak. Kromě přednášek a debat mohou zájemci zajít také k experimentálnímu stánku, který spolu s Josefem Bobkem zajišťují studenti Jaderky. Kompletní program najdete na webu Meltingpot.

Cílem připraveného programu je představení vědy zajímavou a poutavou formou a seznámení veřejnosti s prací na urychlovačích v CERN a Brookhavenské národní laboratoři. Mnozí z vystupujících už reprezentovali FJFI na festivalu v předchozích letech.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.