Hlavní informace

Magisterské a disertační práce je možné do soutěže přihlásit až do konce listopadu, a to na této stránce: www.cenasiemens.cz

cwvs 2023 zprava 16939138813817

A proč to zkusit? „Od vítězů předchozích ročníků Ceny Wernera von Siemense často slyším, že jim ocenění pomohlo v další vědecké a akademické kariéře nebo získávání grantů,“ říká Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v ČR.

Kromě prestižního ocenění získají autoři vybraných prací (a jejich vedoucí) také finanční odměnu. Ta čeká i na toho, kdo vítěznou práci doporučí. Pořadatelé dohromady rozdělí rovný milion korun v osmi kategoriích.

Naši studenti a pracovníci se soutěže pravidelně účastní. A bývají úspěšní – v loňském ročníku obdržel jednu z cen Dr. Matěj Hývl v kategorii Nejlepší disertační práce. Ta představuje shrnutí několikaleté systematické činnosti, při níž se zabýval unikátním tématem charakterizace křemíkových solárních článků mikroskopií atomárních sil. Práce vznikla pod vedením RNDr. Antonína Fejfara, CSc. z Akademie věd ČR.

Cenu Wernera von Siemense pořádá český Siemens spolu s významnými představiteli vysokých škol a Akademie věd ČR, kteří jsou i garanty jednotlivých kategorií a podílejí se na vyhodnocení prací.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.