Hlavní informace

Jaderňačky mají až do 30. září možnost ucházet se o prestižní stipendium Marie Curie-Skłodowské, které zastřešuje Mezinárodní agentura pro atomovou energii (IAEA). Stipendijní program je určený pro mladé ženy, které studují nebo jsou přijaté na jaderné obory v magisterském stupni vzdělání. Informace o přihlášení a podmínky jsou ZDE.

Vybrané studentky mají možnost získat až 20 tisíc eur (470 tisíc Kč) na studium plus stejný obnos na životní náklady v průběhu stipendia. Po ukončení programu dostanou mladé vědkyně možnost získat placenou stáž přímo v IAEA nebo ve spřízněných organizacích až na 12 měsíců.

thumbnail image007

Hlavním cílem stipendijního programu Marie Curie-Skłodowské (MSCFP) je zvýšit počet žen, které se věnují studiu v jaderné oblasti, a vytvářet různorodé prostředí zastoupené oběma pohlavími. Dalším úkolem je motivovat mladé a nadšené vědkyně a inženýrky, aby pokračovaly a rozvíjely svoji kariéru v jádru.

Od roku 2020 rozdali organizátoři MSCFP stipendia 360 mladým „jaderňačkám“ po celém světě. Například loni v lednu získala jedno i naše studentka – Kateřina Orságová z Katedry jaderných reaktorů. Tento rok chtějí organizátoři poskytnout rekordní počet stipendií atakující dvě stovky.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.