Hlavní informace

Tajemství vědy budeme odkrývat také na Jaderce v Děčíně, a to v mnoha oblastech počínaje palivovými články na bázi vodíku přes programování hardwaru až k tajemství bájného Archiméda, kde si budete moci zkusit šifrovací hru. To jen pro začátek. Kompletní program najdete TADY. Budova v Děčíně má dopolední program pro školy od 9 do 14 hodin (přednášky a dílny stejné jako večer). Pro návštěvníky Noci vědců otevřeme v pátek 6. října od 17 hodin, konec akce plánujeme ve 22 hod.

decin programovani hardwaru

Když už jsme zmínili šifry a tajemné kódy, připravili jsme k tomuto tématu přednášku Ing. Kateřiny Horaisové. Prezentace nabídne obecný přehled, ale také ukázky zajímavých šifer od starověku až po současnost.

Hned několik akcí jsme věnovali medicíně – objevíte fascinující svět neuronových sítí a umělé inteligence, zjistíte, co se skrývá za našimi emocemi, nebo jak důležitá je matematika při odkrývání tajů našeho těla

Už tradičně pořádáme zajímavé experimenty ve fyzikální laboratoři a prohlédnout si můžete známé i méně známé přístroje na měření ionizujícího záření. Celý večer od 17 do 22 hodin budete mít možnost si zahrát interaktivní virtuální hru „Mluv a nikdo nevybouchne!“, kde budete muset umně komunikovat tak, abyste nevyletěli do povětří!

decin budova

decin virtualni realita mluv a nikdo ndecin archimedova tajemstvi

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.