Hlavní informace

Stipendijní programy AKTION pro studium na rakouských univerzitách mají uzávěrku 31. října. O stipendium na přípravu závěrečné práce se mohou ucházet studenti magisterských a doktorských programů. Pořadatelé nabízejí pobyty na 1 až 5 měsíců, měsíční výše stipendia je 1 150 €. Podání žádosti o stipendium není složité – stačí vyplnit online přihlášku na webu scholarships.at

Do Rakouska

Žádat mohou občané zemí EU, Evropského hospodářského prostoru a Švýcarska, kteří studují nebo pracují na veřejné vysoké škole v ČR. Pro udělení stipendia je nutná znalost německého nebo anglického jazyka. Další podrobnosti a podmínky najdete ZDE.

Program nabízí stipendia pro přípravu závěrečných prací (magisterské či disertační) pro studenty, výzkumné pobyty pro doktorandy či akademické pracovníky, stipendia pro přípravu habilitace pro postdoktorandy a stipendia pro účast na letních jazykových školách.

AKTION má za cíl posilovat vzájemné porozumění mezi českými a rakouskými studenty, akademickými a vědeckými pracovníky prostřednictvím individuálních stipendijních výjezdů a projektů spolupráce.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.