Hlavní informace

Omezené zdroje, málo času a spoleh na vlastní vědomosti. Připomíná vám to něco? Michal Jex, matematický fyzik na FJFI, a Lena Schorr, bioložka na DKFZ v Heidelbergu, navrhli deskovou hru Sci-me! Hra je o vědě, výuce, získávání grantů, vybavování laboratoře a najímání kvalifikovaných zaměstnanců a zaměstnankyň. Na konci hry zvítězí laboratoř s nejvíce publikacemi jako v reálném světě. 

boardgame overview 2

Vývoj Sci-me! začal před dvěma lety. Cílovou skupinou jsou nadšenci do vědy, mladé, ale i zkušené vědkyně a vědci, kteří chtějí zažít dynamický proces vědy jinak. Sci-Me! se zatím používá primárně na akcích popularizujících vědu.

S výrobou fyzických prototypů pomohl Michalovi a Leně grant od British Council, který umožnil i první představení hry na výstavě prototypů deskových her v Norimberku. Na začátku října byla díky podpoře FJFI hra předvedena i na největším veletrhu deskových her SPIEL v Essenu. Během festivalu byla hra představena širokému publiku a vydavatelům, což umožnilo získat zpětnou vazbu pro další rozvoj.

Dalšími kroky je testování, použití hry na různých akcích jako komunikačního nástroje pro popularizaci a diskusi na téma vědy. Hru si můžete vyzkoušet v digitální formě i fyzicky.

Pokud máte jakékoliv otázky nebo byste se chtěli dozvědět o Sci-Me! více, můžete kontaktovat Michala Jexe (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) a nechat se přidat na mailingový list, aby Vás neminula žádná novinka.

PXL 20231007 080445428

PXL 20230225 122943727

PXL 20231006 171640318

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.