Hlavní informace

V Polsku na Varšavské polytechnice (WUT) chtějí založit nový studijní program v jaderné oblasti a přijeli se poradit k nám do ČR, jak to děláme. Tříčlenná delegace z WUT navštívila naši fakultu v pátek 26. ledna a prohlédli si například naše výukové reaktory nebo laboratoře jaderné chemie.

Program začal krátkým představením našich studijních programů a organizací výuky. Členové delegace se také byli podívat na zařízení, která k výuce používáme – to jsou hlavně reaktory VR-1 a VR-2, ale také tokamak Golem nebo laboratoře jaderné chemie. Se zástupci FJFI probírali také možnosti spolupráce mezi oběma univerzitami.

„Návštěvu považuji za velmi užitečnou. Jsme v procesu modernizace / reorganizace naší výuky jaderné energetiky, a díky návštěvě na cvičných reaktorech VR-1 a VR-2 jsme si udělali dobrou představu, jak se taková zařízení používají ve výcvikovém programu,“ uvedl jeden z členů delegace Daniel Kikoła, vedoucí laboratoře nukleární fyziky na Varšavské polytechnice.

Polskou delegaci tvořili ještě dva profesoři z WUT – zmocněnec rektora pro nukleární energii Adam Kisiel a vedoucí studijního programu Inženýrství v jaderné energetice WUT Grzegorz Niewiński.

IMG 20240126 114822

IMG 20240126 110954

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.