Hlavní informace

Prohlédněte si fotky z akce Staň se na den částicovým fyzikem, kde se možná někomu splnil sen vyzkoušet si vědu, a to hned ve světoznámém CERNu. Pro studenty jsme připravili program na celý den. Hned dopoledne čekaly účastníky dvě skvělé přednášky Dr. Marka Matase a prof. Guillerma Contrerase – o těch nejmenších částečkách hmoty, o tom, co to částicová fyzika je, a hlavně: proč je důležitá pro pochopení světa kolem nás.

Ve druhé, odpolední části akce studenti na cvičeních analyzovali reálná data z detektoru ALICE v CERNu ve Švýcarsku a výsledky měření prezentovali na mezinárodní online konferenci společně s dalšími školami ve světě, které se projektu Masterclasses účastnily. Mimochodem výsledky letošní skupiny z ČVUT dopadly opravdu dobře!

Akci Staň se na den částicovým fyzikem pořádáme v rámci International Masterclasses ve spolupráci se světoznámým výzkumným centrem CERN, a konala se 23. února 2024.

Čeká nás ještě jeden termín 8. března, kde budeme zkoumat kosmické záření v observatoři Pierre Auger v Argentině. Více informací najdete ZDE.

DAV 8859

DAV 8850

DAV 8845

DAV 8809

DAV 8811

DAV 8818

DAV 8869

DAV 8874

MASTERCLASSES NA FJFI

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.