Hlavní informace

ČVUT, jako partner mezinárodní aliance EuroTeQ, nabízí svým studentům možnost virtuálně studovat vybrané volitelné předměty na předních technických univerzitách v Evropě. Termín pro podání přihlášek je 24. listopadu.

Volitelné předměty nabízené partnerskými univerzitami si mohou studenti vybírat z katalogu předmětů, který je dostupný zde.

Nabízené předměty jsou vyučované v anglickém jazyce a pro studenty zapojené v projektu EuroTeQ jsou dostupné zpravidla on-line, tedy distanční formou.

U každého kurzu v katalogu je také obsažena informace, pro jaký typ studia je kurz primárně určen.

Uznávání kreditů za odstudované volitelné předměty na partnerských univerzitách závisí na studijním programu. Pakliže studijní program nabízí výběr z balíčku volitelných předmětů, požádají studenti o uznání kreditů ze zahraniční univerzity proděkana pro studium na fakultě, na které studují. Jestliže studijní program nenabízí balíček volitelných předmětů, kredity za úspěšně zakončené předměty ze zahraniční univerzity budou studentům připočteny jako další kredity ke studiu. V obou případech budou úspěšné ukončené předměty uvedeny v dodatku k diplomu včetně názvu univerzity, kde student daný předmět studoval.

V případě, že se studentovi nepodaří úspěšně zakončit volitelný předmět na partnerské univerzitě a získat tak potřebné kredity, nebude student nijak penalizován.

Přihlášky lze zasílat Ing. Andree Vavřinové na emailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., společně s následujícími informacemi:

  • předmět, o jaký máte z katalogu zájem,
  • osobní číslo studenta ČVUT,
  • fakultu a obor, který na ČVUT studujete,
  • typ studia – BA/MA/PhD.

Studenti z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské se v případě zájmu obrátí na proděkana pro studium prof. Dr. Ing. Michala Beneše na emailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., kterému sdělí stejné, výše uvedené informace.

Kontaktní osoba: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

euroteq

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.