Hlavní informace

Rektor Českého vysokého učení technického v Praze a hned šest děkanů, včetně děkana Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze, bylo ve čtvrtek 28. dubna 2022 v Betlémské kapli slavnostně inaugurováno.

Rektor ČVUT v Praze doc. RNDr. Vojtěch Petráček, CSc., tak vstoupil do svého druhého funkčního období. Staronový rektor představil své vize do dalších čtyř let a o potřebě změny přístupu, protože doba lokálních univerzit končí, překračujeme hranice, a proto bychom měli usilovat o nadnárodní spolupráci a budování společných center (podrobněji v jeho kandidátské vizi rozvoje – pdf).

Do svého prvního funkčního období vstoupil doc. Ing. Václav Čuba, Ph.D., který byl řádně zvolen ve volbě kandidáta na děkana FJFI na funkční období 1. 2. 2022 – 31. 1. 2026 v pondělí 13. 12. 2021. Během inaugurace nový děkan složil děkanský slib a přijal děkanský řetěz a jmenovací dekret od předsedy Akademického senátu FJFI ČVUT doc. Ing. Tomáše Hobzy, Ph.D.

Doc. Václav Čuba na závěr také za všechny slavnostně inaugurované děkany v Betlémské kapli promluvil. Zdůraznil, že fakulty tvoří především lidé a úkolem děkanů je vytvořit prostředí, kam lidé – studenti i zaměstnanci – budou rádi chodit. Zmínil také důležitost spolupráce nejen mezi katedrami, ale také fakultami a univerzitami.

Další informace o slavnostní inauguraci najdete na webu ČVUT, v mediatéce je pak fotogalerie celé události.

inaugurace-doc Vaclav Cuba-dekan FJFI-Large

inaugurace-dekansky retez-FJFI

inaugurace-pedel se zezlem FJFI

inaugurace-doc Vaclav Cuba s rektorem

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.