Hlavní informace

Jste vědkyně s projektem v ČR, máte doktorát, je vám pod čtyřicet a máte chuť získat v mezinárodní konkurenci slušné peníze? Do konce roku máte možnost získat jeden ze tří grantů na podporu žen ve vědě nabízených programem L'Oréal-UNESCO For Women in Science.

for women in science

V roce 2024 organizátoři v Česku rozdělí mezi tři úspěšné kandidátky celkem 600 tisíc korun. Částku je poté možné použít na přímý nebo nepřímý kariérní rozvoj. Navíc vítězky získají mediální podporu, která může inspirovat mladé dívky, aby si zvolily vědeckou kariéru.

Jak už jsme zmiňovali, do programu For Women in Science je možné se registrovat do 31.12.2023 na TOMTO odkazu. Jaké jsou podmínky?

  • Titul Ph.D.
  • Studium dokončené v jednom z těchto oborů: fyzika, chemie, matematika, informatika a počítačové vědy, inženýrské a technické obory a přírodovědné obory (konkrétní a úplné znění oborů najdete ZDE).
  • Věk do 40 let.
  • Vědecký projekt realizovaný v ČR.
  • Česká státní příslušnost nebo cizí státní příslušnost, pokud pracujete alespoň jeden rok v České vědě (bližší informace ZDE).

Program L'Oréal-UNESCO For Women in Science byl v České republice zahájen v roce 2006. Program spolupracuje s Českou komisí pro UNESCO a Akademií věd ČR.

Naše fakulta i ČVUT dlouhodobě usilují o větší zapojení žen do techniky a vědy, například 9. února pořádáme akci zaměřenou na středoškolačky s názvem Staň se na den vědkyní. Absolventky i studentky naší fakulty získávají pravidelně přestižní ocenění. Letos v prosinci například Ing. Veronika Dmitrijevna Prozorova získala prestižní Pamětní grant Martiny Roeselové, Bc. Daniela Opočenská z katedry matematiky pak získala Cenu Stanislava Hanzla pro nejlepší studenty ČVUT.

Přihlašovací jméno a heslo jsou stejné, jako do USERMAP (nebo KOS).

V případě ztráty nebo zapomenutí hesla či jména se obraťte na vašeho správce IT.